ShoutMix chat widget

Monday, 23 January 2012

Jalan-jalan cari makan ! :)

salam semua.. maaf lha eyka dah lama tak update blog ni... rasa nyer dah berhabuk dah lha kot..hihi..
btw tok pengetahuan korang lappy eyka rosakk lha. sedihhh kan?? hihi.... eyka nak update pasal cuti akhir thun lepas..hihi....
 ni dekat Johor... jumpa  keluarga besar eyka..besar x besar jugakk lhaa kennnn... hihihi... kalau kowng pasan tangan eyka tuh berbalut kan?? kowng nak taw xpasal ap?? eyka cte ni kowng jgan lha gelakkk pulakk.. eyka tergenlincir.....hihi.. 
kiri SITI NURHANANI kanan NUR ATIQAH .. (eyka) sendrii.. hihihi. kami kembar xseiras ..hua3... kami always bersam walau di mana jua..... kami kenal sejak baby lagii... :)
kiri ANIS ALIAH kakak eyka ..kanan SITI NORAMIRA kakak nani... si keding si cumell .. hahha...
kiri ke kanan mama,mak,umi&ibu.... semua ni mak eyka... sebelum tuhh kowng JGN salah faham pulakkkk..... masing2 ade suami masing2 yaehhh... huhu :))
kiri ke kanan ayah , aba,abah&babah... ayah ku ..... <3 u lah..hihi..
okayyy...cter eyka xbape menarik.... eyka xde mud skunk... sorryy guys.. :(

Thursday, 8 December 2011

Hari gembira aku bersama kawan-2

dari kiri eyna tengah aku yang paling burukk tuhh  kanan adeq kesayangan aku nani..kami selalu bersama... aku sonok dpat kawan macm downg nieyh, downg hapening..:D
ni eyja.. muka dia ni mybe ngah frust sebb xdpt mkan KFC ng abg.angkat dia.. muka tacing gini la kannn???:D

ni jojos... hehe.. dia mmg rapat ng eyka sejak sekolah rendah lagiii.dimana ade eyka disitu adalahh jojos.. dia CINA .. tapi , fasih GILERR berbahasa MELAYUU.. :D
ni aku NUR ATIQAH.. haha..just pnggl aku EYKA jerr.. ni muka mintk kaki.. heee. xcumel kann??
kiri aku EYKA kanan NANI.. kami KEMBAR  laen makbapak..haha.. pelikk kan???
kami kenal sejak kami LAHIR lagii.. hehehe..
kiri  EYNA kanan NANI lagii...asyik2 NANI jerr kann??? HAHA.. tuk pengetahuan korang NANI ni HOBI dia TANGKAP GAMBAR..haha.. dia seorang yang PANTANG nampak CAMERA..haha.. btw ble korang kenal nani dngan lebihh rapat agii.. korang mesti GILE.. coz NANI ni gler orang nya..haha.. :D
ni jelahh yang EYKA nk Taip punn.. eyka dah xde idea..hihi..:D
hope korang sudi baca samapi habiss akyy..:D

Sunday, 4 December 2011

KeSeDiHaN mElAnDa pAdA DiRi Ku...:'(

Aku menangis,bukan kerana aku memerlukanmu,bukan kerana aku mahu kau kembali padaku tetapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa belajar unutuk melepaskan kau pergi.

Aku akhirnya dapat menerima perpisahan kita dan benar-benar percaya bahawa aku boleh hidup tanpamu. Aku akhirnya dapat menerima tragedi cinta kita. Kemudian kau tersenyum padaku dan merosakkan segala-galanya.Aku tewas dan jatuh cinta lagi padamu!

Soal hati tiada undang-undang.Apatah lagi paksaan

Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta .

Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu tersenyum , sambil mendoakan kebahgiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi..

Orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata..

Saturday, 26 November 2011

hidup di belenggu kesedihan :(

hari nie hari yg paling sdey dlm hidup ak :( knape dye harus tpu ak ?
dye da ta syg kan ak ke ? hmm, ak syg giler at dye, tp npe dye wt ak mcm nie ? :(
npe dye na tpu ak psl RS dye ng budak hmm :( kau buat ak mcm mane skaly pown,
ak ttap syg kan kau laa, tolongg la egt janji2 kau 2, ak tana d p'maenkan lg mcm dlu2,
if ta suke n syg ak da, kau boley b'terus trang ng ak dgn cre baek2, bukan buat ak dgn cre

cmtu, kau egt ak boley trme ? hmm, even though, ak ttap sygkan kau, ILYSM . .

Saturday, 29 October 2011

CeRiTa iKaN..& HuJaN yAnG mEnCiNtAi SeBuAh PoHOn


Lalu berenanglah kawanan ikan
ke serata air bermukim diam
bertelur membenih ribuan anak
membesarlah ia dengan kasih Tuhan
memakan rezeki di perut lautan
sampai satu waktu matanglah ia
dijaring manusia..

Ikan-ikan di samudera luas
menongkah arus tanpa erti balas
manusia pula menggaris laut menjadi negeri
saling mengacu senjata
mendakwa curi ikan milik sendiri
Kalaulah ikan boleh berkata
pasti tawa menyindr kita;
kami ini tiada warga negara!



Hujan telah jatuh cinta pada sebuah pohon
di tengah-tengah kampung papan.

Hujan selalu mengintai pohon penuh pesona
kanak-kanak berayun buaian di lengan dahan
perawan menanam bunga-bunga di kaki banir
orang tua meminjam dadanya untuk
bersandar
penduduk kampung gemar menghiburkan
diri,
bercanda di bawah kekasihnya,

Setiap malam, hujan akan membasahi kekasihnya
menyuburkan tanah dan meneriakkan bunga-bunga.

Daun pohon dengan malu-malu akan
 mendakap hujan
terima kasih dan cinta.

Lama mereka berkasihan dengan sederhana
sehingga suatu hari hujan berpergian sebentar
apabila pulang,kekasihnya tiada kampung papan telah menghilang
hujan berterusan menangis \membasah bekas kawasan
kampung papan dan kekasihnya
yang mengabur entah ke mana..

Friday, 28 October 2011

SaKiT HaTi

yess aku GEDIK ??
kenapa???
kaw DENGKI kew??
law nak CAKAP AKU GEDIK CAKAP DEPAN-2 TAW !!
ap BARANG CAKAP BELAKANG-2..
grrr....
nasib MOOD aku rni x KACAW law KACAW ko memg dah KENA ng aku !!
GRRR..
ko engat ko bgus sngt ker??